automatisatie

Automatisatie met de i-Weld Easy.

De i-WELD EASY, is ontwikkeld door de Nederlandse bedrijven IRSA en G+S als antwoord op de vraag van klanten naar een flexibele lascel met FANUC robot. Deze nieuwe lascel combineert de kennis van ervaren lassers met een toegankelijke vorm van automatisering tot een performant en competitief lasproces. De cel met FANUC robot bewijst dat de automatisering van een lasproces niet duur of complex hoeft te zijn. De i-WELD EASY is een plug & play robot lascel die kant en klaar bij de klant geleverd wordt. De machine heeft een volledig gesloten omkasting, zoals een bewerkingscentrum, en werkt ook op een analoge manier. Operatoren kunnen een werkstuk inklemmen op een wisseltafel, waarna het volledige lasproces automatisch verloopt.

Lasser wordt beheerder van lascel.
Die automatisering gaat niet ten koste van de lassers maar is er op gericht om hen te ondersteunen en hun werk aantrekkelijker te maken. De kennis en ervaring van lassers blijft een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de lasparameters, de bewegingen en andere aspecten van het lasproces. Eens dat gebeurd is, neemt de robot het repetitieve werk voor zijn rekening waarbij een constante kwaliteit gegarandeerd wordt.
De rol van de lasser wordt door de automatisering opgewaardeerd tot die van beheerder van de lascel. Een ervaren lasser kan een of meerdere robots aan het werk houden om tot een maximale productiviteit te komen. Op die manier biedt de i-WELD EASY ook een oplossing voor het probleem dat ervaren lassers moeilijk te vinden zijn.

Gebruiksvriendelijk en flexibel
De i-WELD EASY is ontwikkeld in functie van gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Zodra de machine geleverd wordt bij de klant, kan men meteen beginnen lassen. Het is een totaaloplossing waarbij de kennis en service van een aantal gerenommeerde partners samengebracht wordt.De lascel kan zowel voor grote als kleine reeksen ingezet worden. Op de wisseltafel van de machine wordt een mal geplaatst voor het inklemmen van de werkstukken. Deze is voorzien van een code zodat de cel bij een productwissel automatisch herkent welk robotprogramma gebruikt moet worden.

Compleet en gebruiksklaar
De i-WELD EASY wordt als standaardproduct in de markt gezet – compleet en gebruiksklaar – maar kan in functie van de wensen van de klant nog verder uitgebreid worden.
De leverancier van de robot biedt opleidingen aan om lassers vertrouwd te maken met de bediening en programmatie. Met de Roboguide software van FANUC kan de lascel ook offline geprogrammeerd worden, zodat de voorbereiding van een nieuw werkstuk al kan starten terwijl de machine nog een vorige reeks aan het afwerken is.
Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de FANUC robots en het laagdrempelige opzet van de robotcel is de i-WELD EASY een zeer toegankelijke vorm van automatisering, die bovendien een hoge en constante laskwaliteit garandeert.

 

Automatisatie met tractor-systemen van Gullco.

Belangrijkste doelstellingen hierbij zijn laskwaliteit verhogen, productietijd inkorten, kosten verlagen.
Hoe pakt u dat aan of hoe begint u eraan om las- en snijwerken te automatiseren? Welding Company helpt u en begeleidt u naar een succesvolle implementatie.